Taller d’Aixames

És típic d’alguns pobles de la munta-nya d’Alacant que, en determinades dates com per exemple, per a celebrar el solstici d’hivern i el renaiximent de la llum solar, els habitants dels pobles encenguen torxes fetes d’espart, cridades “AIXAMES”. Esta costum se fou perdent en el pas d’una societat agrícola a industrial, però en els últims anys s’està fent un esforç per recuperar-la.

Esta tradició, té una doble funció:

1) Una funció cultural i

2) Una funció de regeneració de la planta de l’espart, que és important per al seu bon desenvolupament.

DATA: DISSABTE 17 DE DESEMBRE.

PREU: 10 EUROS (ADULTS). 5 EUROS (XIQUETS). PAGAMENT: EL DIA DE L’ACTIVITAT (AL COMENÇAMENT)

LLOC: MUSEU DE RELLEU (SALA D’EXPOSICIONS)

HORARI: MATÍ (10 – 13h) / VESPRADA: (16 – 19h.)

LLENGÜES VEHICULARS: VALENCIÀ, CASTELLÀ, ANGLÉS.

IMPARTEIX: TERESA MIÑANA (PREMI NACIONAL D’ARTESANIA EN ESPART)

INSCRIPCIONS: A través del facebook del Museu, o del correu electrònic info@museuderelleu.org

 

Re-inauguració del Museu

El Museu Etnogràfic i Històric de Relleu i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Relleu tenim el plaer de convidar-los a la Mostra d’Oficis Tradicionals i Reinauguració del Museu que tindrà lloc el dissabte 8 d’octubre.

Les visites seran per grups (15 – 20 persones), guiades i explicades pels nostres col·laboradors amb la intenció d’oferir la major informació de la millor manera possible.

Per qüestions d’organització ens agradaria que ens confirmareu la sí assistència, el nombre total de participants i si prefereixen la visita pel matí o per la vesprada, al telèfon 966856041

Posteriorment nosaltres ens posarem en contacte amb vostés per informar-los de l’hora aproximada d’entrada del seu grup.

Desitgem que ens acompanyen i gaudixquen de la nostra iniciativa