Seccions del Museu

La planta Baixa.

A l’entrada del museu trobem una bàscula antiga amb peses, mides i les rentes més típiques del municipi. Enfront es situa un canterer molt antic tallat en pedra acompanyat de cànters i botiges realitzats amb fang blanc d’Agost. Al seu costat hi ha un anganell.

A l’escala d’accés al primer pis encontrem a 4 personatges il·lustres de la història de Relleu. Ja pujant al primer pis, contenidors de licors, útils de treball de llenyataires i miners i útils de cavalleria.

El primer pis.

La sala d’exposicions està precedida per 2 rentamans decimonòmics. Aquesta sala està destinada a albergar obres pictòriques o fotogràfiques d’autors novels, també trobarem fotografies antigues i diversos objectes que formarien part d’una casa del segle XIX. A l’oficina d’atenció al client el visitant pot obtenir tota la informació que desitge respecte del museu i del municipi. Seguint l’escala d’accés, pujant al segon pis, encontrem blocs dedicats a la sega, a l’espart, carnisseria i a la cuina.

El segon pis.

Alberga el museu originari. Està format per 5 sales:

  • La sala 1 dedicada a la història. Encontrem 6 vitrines que mostren l’època terciària, paleolítica, ibèrica, romana, musulmana i cristiana. També hi ha una maqueta d’un castell i diversos panells explicatius.
  • La sala 2 destinada a útils de conreu i sega.
  • La sala 3 on es pot observar els oficis antics de Relleu. Encontrem entre altres coses contenidors de vi i premses antigues.
  • La sala 4 simula el interior d’una llar. Són curiosos els útil de cuina o les joies de l’aixovar.
  • La sala 5 on encontrem una urna electoral, la caixa de caudals, armes, bitllets, monedes, instruments musicals i altres curiositats.
Museu de Relleu

Museu de Relleu

Museu de Relleu
Museu de Relleu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>